ONS WERK

Wat als je geboren bent op de slechtst mogelijke plek om een hond te zijn…

Roemenië heeft veruit het grootste probleem van de overbevolking van zwerfdieren in vergelijking met alle Oost- en Zuidoost-Europese landen. Tragisch genoeg krijgt de situatie veel minder aandacht en media-aandacht in vergelijking met landen als Griekenland, Turkije en Spanje.

Vooral omdat Roemenië geen belangrijke toeristische bestemming is. Er zijn geen buitenstaanders om de pijn te zien die wordt verdragen door onze verlaten en misbruikte dieren. Helaas blijven ze uit het zicht, vanuit het hart en van weinig interesse in de internationale media.

Doe mee om honden te redden en #givehope

Deze honden verliezen nooit de hoop, ze houden eraan vast. Zoals wij doen, elke dag.

Hoop is een kostbaar geschenk dat we kunnen geven aan de miljoenen misbruikte en verlaten Roemeense zwerfdieren. Welk wezen vecht niet om hun leven te behouden? Worstelen tegen onmogelijke kansen om hun jongen te beschermen en in hun onderhoud te voorzien? We hebben veel meer gemeen met onze viervoetige metgezellen dan we misschien beseffen. En we hebben de kracht om hun leven te transformeren, om ze een veilige, mooie toekomst te geven. Zonder ons? Ze hebben niets en niemand.

Hoop is een kostbaar geschenk dat we kunnen geven aan de miljoenen misbruikte en verlaten Roemeense zwerfdieren. Welk wezen vecht niet om hun leven te behouden? Worstelen tegen onmogelijke kansen om hun jongen te beschermen en in hun onderhoud te voorzien? We hebben veel meer gemeen met onze viervoetige metgezellen dan we misschien beseffen. En we hebben de kracht om hun leven te transformeren, om ze een veilige, mooie toekomst te geven. Zonder ons? Ze hebben niets en niemand.

We werken om gerechtigheid te eisen voor het vergeten, voor degenen die geen stem hebben om mee te praten. Deze droom is mogelijk, maar niet zonder uw steun.

Onze menselijke impact

 • WIJ BIEDEN MENSELIJKE OPLOSSINGEN

  Alleen het verdwaalde overbevolkingsprobleem aanpakken, is slechts tijdelijk de symptomen behandelen van een veel groter probleem. Als we de diepere oorzaken achterna gaan, zal de perceptie van de gemeenschap over hoe en waarom deze problemen met misbruik en verlating zijn ontstaan, permanente oplossingen bieden. ROLDA is vastbesloten om deze problemen aan te pakken en is ervan overtuigd dat we zullen slagen, gezien onze jarenlange betrokkenheid bij reddingsacties, rehabilitatie van dieren en lokale gemeenschapswerk.

  Falen is en zal nooit een optie zijn voor ons toegewijde team van internationale medewerkers en vrijwilligers.

 • WIJ REDDEN, BIEDEN SHELTER & REVALIDATIE, MAAR IS HET GENOEG?

  Ons team redt, biedt onderdak, rehabilitatie en herplaats honden het hele jaar door. Niet alleen in Roemenië, maar ook voor liefhebbende families over de hele wereld. Ons team werkt de hele dag, elke dag, om niet alleen honden te redden, maar ook zoveel andere wezens.

  De ROLDA-strategie is altijd gericht op het bieden van langdurige, permanente, duurzame oplossingen voor het enorme probleem van verlaten, misbruikte en verdwaalde dieren waar we maar kunnen.

 • WE BESTRIJDEN ONVERSCHIL, ARMOEDE, GEBREK AAN ONDERWIJS

  Veel problemen met dierenmishandeling en verlating zijn grotendeels het gecombineerde resultaat van verwaarlozing en onverschilligheid van de gemeenschap voor deze arme zielen, in combinatie met een gebrek aan begrip voor de werkelijk trieste situatie van miljoenen gedumpte dieren in Roemenië. Families met een laag inkomen en senioren hebben het slechtste problemen.

  Daarom werkt ROLDA zo hard in plattelandsdorpen om mensen te onderwijzen en zo het lot van de dieren en het leven in het algemeen te verbeteren voor al degenen die in de gemeenschappen wonen waar we actief zijn.

 • WIJ BESTRIJDEN VERLATEN EN ONGECONTROLEERDE REPRODUCTIE

  De belangrijkste redenen waarom zwerfhonden bestaan, zijn omdat huisdieren in de steek worden gelaten, met als resultaat ongecontroleerde reproductieresultaten. Talloze puppy’s en hun moeders sterven hierdoor langzaam. De mannetjes vechten en verwonden elkaar, wat ook resulteert in een pijnlijke dood, alleen in de greppels, straten en plaatselijke stortplaatsen.

  Soms worden burgers, zelfs lokale kinderen, in het midden gevangen en verwond. Er zijn zelfs doden gevallen.

  Maar het hoeft NIET zo te zijn. Door samen te werken kan dit volledig voorkomen worden.

  ROLDA biedt gratis sterilisatie, vaccinaties en microchips aan voor zowel honden als katten, van arme gemeenschappen of iedereen die probeert hun geliefde huisdier te houden. Dit vermindert het aantal ongewenste geboren baby’s drastisch. Die kleine wezens die onvermijdelijk langzame en pijnlijke sterfgevallen zouden lijden, alleen op straat en in de steegjes.

 • U MAAKT DEEL UIT VAN ONZE MENSELIJKE OPLOSSING

  Een eenmalige gift of een legale donatie wordt gemaximaliseerd ten behoeve van dakloze en misbruikte honden. En ook de dorpelingen, senioren en zelfs studenten met een laag inkomen, die niet willen dat hun viervoetige vrienden worden meegenomen en vernietigd.

  Ter herinnering: ROLDA ligt in het zuidoosten van Roemenië en we werken onvermoeibaar door om een van de armste regio’s van ons land te bedienen. Onze opvangcentra zijn een echt thuis voor honderden honden. Het enige huis dat deze honden ooit hebben gekend. En zonder jou was het nooit mogelijk geweest.

Wees de verandering die je wilt zien voor de stemloze vrienden van onze planeet

Permanente, betekenisvolle verandering voor de miljoenen lijdende dieren wereldwijd begint bij jou. Wees de verandering die u wilt zien voor degenen die geen stem hebben! Doe mee met het creëren van een betere wereld!