Over ROLDA

ROLDA is een non-profitorganisatie die onvermoeibaar werkt aan het bieden van humane oplossingen voor het enorme zwerfhondenprobleem in Roemenië. We hebben meer dan 650 honden in twee opvangcentra, gelegen in het zuidoosten van het land. ROLDA helpt ook de arme gemeenschappen die moeite hebben om verantwoord voor hun huisdieren te zorgen.

WERK

Van het runnen van hondenopvangcentra tot het organiseren van sterilisatie- en onderwijsprogramma's, ROLDA biedt humane alternatieven voor het aanpakken van de dramatische problemen gerelateerd aan de overbevolking van zwerfdieren in Roemenië. We moedigen iedereen die we helpen en waarmee we werken aan om verantwoordelijke, humane en duurzame oplossingen te vinden voor het omgaan met de problemen van onze harige vrienden.

PROJECTEN

ROLDA, ons toegewijde personeel en de internationale supporters ondernemen op dit moment op veel fronten actie. Onvermoeibaar werken we Vandaag voor een gezonder en veiliger Morgen. We zijn het niet alleen onze stemloze dierenvrienden verschuldigd, maar ook aan onszelf en onze kinderen, en aan de prachtige maar bedreigde planeet die we delen.

SOCIALE CAMPAGNES

ROLDA werkt in een van de armste regio's van Roemenië, waar we eigenaren van gezelschapsdieren, (met een laag inkomen) helpen in hun eigen gemeenschap. Door essentiële voeding, sterilisatie en gratis medische diensten te bieden, zijn we in staat om gezinnen met hun gezelschapsdieren samen te houden. Zonder de steun van ROLDA worden hun huisdieren vaak in beslag genomen en vernietigd door de autoriteiten.

Visie

ROLDA werkt onvermoeibaar om een wereld te bouwen die vrij is van zwerf- en ongewenste dieren die vreselijk lijden op straat. Een wereld waar elke hond en kat de mogelijkheid heeft om een sterke, levenslange band met hun menselijke partner te vormen. Een wereld waar wilde dieren niet worden uitgebuit of misbruikt en hun natuurlijke omgeving niet wordt vernietigd. ROLDA is van mening dat onze toekomstige planeet een gezonde planeet moet zijn en een plaats waar alle mensen en alle dieren in harmonie samenleven.

HANDVEST

ROLDA zorgt ervoor dat filantropie het respect en het vertrouwen van het grote publiek krijgt als ze een zaak steunen die hen na aan het hart ligt. Donoren en potentiële donoren moeten het volste vertrouwen hebben in de non-profit organisaties en initiatieven die hen worden gevraagd te steunen. We verklaren dat alle donoren deze rechten hebben…

“Dierenredding is een hartverscheurend werk. We hebben een lange weg afgelegd, maar er zijn nog steeds veel te veel dakloze honden en katten in onze gemeenschap. Sinds 2002 heeft ROLDA bijna 18.000 dieren geholpen, sommige met menselijke metgezellen, en helaas, zoveel meer hebben niemand. Onze inspanningen hebben enorm bijgedragen aan ongewenste en dakloze dieren, waardoor we honden uit onze opvangcentra konden herplaatsen, en mensen met lage inkomens konden helpen bij het verstrekken van voedsel en medische zorg voor hun huisdieren en boerderijdieren.

Zonder ROLDA, ons toegewijde personeel, vrijwilligers en internationale supporters, zouden deze dieren een langzame, pijnlijke dood hebben geleden op straat en in de velden van onze gemeenschap. ROLDA houdt zich dagelijks bezig met enkele honderden dieren. Zou je een kleine bijdrage kunnen doen aan één ziel in nood? Ieder van ons heeft de macht om hoop te geven en een meer compassievolle wereld te creëren. “

Dana

Oprichter en CEO van ROLDA