01 Jun

Onze rol om mensen op te leiden zodat ze dieren respecteren

Onze rol om mensen op te leiden zodat ze dieren respecteren

Een deel van de oplossing voor de zwerfhondencrisis in Roemenië (en waar ook ter wereld) is het opleiden van mensen om dieren te respecteren, inclusief dakloze.

ROLDA heeft samengewerkt met lokale scholen om studenten voor te lichten over het met respect en mededogen behandelen van dieren, omdat het bewuste wezens zijn die angst en pijn voelen en verlies en liefde ervaren. We leren dat mishandelde dieren fysieke en emotionele trauma’s oplopen die kunnen leiden tot een slechte levenskwaliteit als ze niet worden behandeld.

Onze “Praat Toto Taal”” helpt mensen de lichaamstaal van een zwerfhond beter te begrijpen.
Mensen informeren over dierenwelzijn zal ook leiden tot minder achterlating van huisdieren.

Kinderen zijn de toekomst. Het ligt volledig in onze macht om hen mededogen, respect en empathie bij te brengen om ervoor te zorgen dat de gemeenschappen die we opbouwen en de burgers die we opvoeden vriendelijker en zorgzamer zijn. Niet alleen naar dieren toe, maar ook naar elkaar en naar alle levensvormen waarmee we onze planeet delen.

Het ROLDA team hoopt eenzame honden te verenigen met mensen die nog maar weinig hoop hebben. Honden zijn de perfekte metgezel voor de oudere mensen. Doordat gezonde en gelukkige honden een onvoorwaardelijke liefde, energy en genegenheid bieden, verzachten zij zo de eenzaamheid en lusteloosheid van oudere mensen.