28 Jun

Hulp voor arme huisdieren

Hulp voor arme hondenbezitters

“Ik denk dat we allemaal empathie hebben, we hebben misschien niet genoeg moed om het te tonen.” ( Maya Angelou )

Roemeense dorpsbewoners behoren tot de meest arme inwoners van het land. De meerderheid verdient zelfs niet het maandelijkse minimumloon van € 250. Helaas hebben hun economische problemen ook invloed op hun huisdieren.

Het voeren van een hond is niet eenvoudig voor mensen die constant worstelen om eten op tafel te zetten. Dit werpt de voor de hand liggende vraag op: Waarom zouden arme mensen in Roemenië honden als huisdieren houden?

Bijna al deze dorpelingen bezitten één of meerdere honden die ze hebben gered van de straat. Het is echter hun bedoeling om een ​​hond te hebben die hun eigendom beschermt tegen indringers zoals vossen, wasberen en kruimeldieven. Deze honden worden het grootste deel van hun leven buiten gehouden, er is nooit echt een plek om “thuis” te zijn of deel uit te maken van een “familie” die echt voor hen zorgt. En terwijl ze worden gevoed en van de straat worden gehouden, worden ze behandeld als een bezit in plaats van als een wezen dat genegenheid nodig heeft.

Maar het is belangrijk om te onthouden dat deze mensen geen gebrek aan empathie hebben, ze missen financiële steun.

Wij geloven dat mensen intrinsiek goed zijn, maar geld creëert vaak moeilijke situaties waarin je moet kiezen tussen goed zijn en voorzichtig zijn.

Waarom lopen arme mensen in Roemenië het risico hun honden te houden?

Volgens de wet moeten alle Roemeense burgers hun honden steriliseren, microchippen en registreren in de nationale registerdatabank RECS of ze krijgen een boete van maximaal € 1500.

De totale kosten voor sterilisatie, microchip en registratie van een hond in Roemenië zijn € 26.

Dat is veel geld voor een arme dorpeling in Roemenië.

Dus waarom nemen zo velen van hen het risico op deze boete op als ze zelfs geen € 26 kunnen betalen?

Twee redenen.

Ten eerste omdat een hond hen helpt hun eigendom en bezittingen te beschermen. Ten tweede is er een gebruikelijke overtuiging dat deze voorschriften niet strikt worden gehandhaafd in arme gebieden vanwege het onvermogen van mensen om te betalen. Meer en meer dorpelingen kiezen er echter voor om hun verantwoordelijkheid te ontkennen of hun honden in de steek te laten omdat ze bang zijn om gepakt te worden.

Hoewel deze voorschriften huisdieren helpen beschermen, zijn ze ook verantwoordelijk voor de toename van het aantal verlaten honden. Mensen kunnen het zich niet veroorloven of weigeren de terugkerende jaarlijkse uitgaven te betalen noodzakelijk om een huisdier te onderhouden. Helaas is de voorkeur van de meeste mensen om hun honden in de steek te laten om de economische verantwoordelijkheid te vermijden.

ROLDA’s OPLOSSING

ROLDA heeft een sociaal programma gelanceerd om armd hondeneigenaren in nabijgelegen dorpen te helpen bij de verzorging van hun honden door:

1. regelmatig hondenvoeding te verstrekken;
2. de kosten van sterilisatie, identificatie (microchip) en registratie te dekken;

Ons doel is om te voorkomen dat honden worden verlaten vanwege financiële ellende.
Dankzij de eerste donaties die we hebben ontvangen, is ROLDA al begonnen tientallen dorpsbewoners te helpen bij het voeden, steriliseren, microchippen en registreren van hun honden.

Ook wij geloven dat alle mensen empathie hebben. Maar soms is er meer dan moed nodig om het te tonen… soms is een helpende hand nodig.

Jij kunt ook arme hondenbezitters in Roemenië helpen om hun honden te houden.

Kies hoe je wilt helpen:

Doneer via bank rekening

Doneer via Paypal

donate

Doneer online

Belastingaftrek in Nederland