27 Jun

Romeo

Vechten voor adem

Nelu was kalm toen hij onze opvang binnenliep, maar toen hij ons begon te vertellen over de hond die hij in zijn armen hield, worstelde hij om de woorden te vinden. Hij was ervan overtuigd dat hij deze hond had moeten vinden, maar hij wilde dat het onder betere omstandigheden was.

“Ik zag dit arme ding daar liggen, bloedend, hij kon nauwelijks zijn ogen openhouden en hij kon niet ademen. Ik dacht ik moet hem helpen. Ik werd verliefd op hem. Ik zei dat ik hem zou redden, en dat samen gelukkig zouden worden, hij wil leven! Hij wil leven!”

– Nelu –

Nelu liep over een veld toen hij zag dat er een hond op zijn kant lag en zijn poten trilden. Toen Nelu dichterbij kwam, zag hij dat de hond naar lucht snakte en dat zijn keel bloedde door metalen draden die strak om zijn nek waren gewikkeld. Zonder aarzelen pakte Nelu hem op en droeg hem naar zijn huis in de buurt om hem wat water te geven voordat hij hem naar de dierenarts bracht. Bij elke stap geloofde hij dat deze stervende hond gered kon worden.

De dierenarts liet Nelu weten dat de hond een levensbedreigende wond had die onmiddellijk moest worden geopereerd. Toen Nelu de dierenarts vertelde dat hij de procedure niet kon betalen, antwoordde de dierenarts dat hij niet kon werken zonder betaling.

In een arme regio als Galati is het ongebruikelijk dat iemand gratis arbeid verricht, want het is niet gebruikelijk dat dorpsbewoners zoals Nelu kunnen betalen voor dure dierenartsenpraktijken.

Natuurlijk begreep Nelu de weigering van de dierenarts, maar hij dacht in zijn onschuld dat de dierenarts medelijden zou tonen, gezien de toestand van de hond. Helaas moest Nelu de hond meenemen.

Maar Nelu was vastbesloten om hulp te zoeken, en dus vond hij zijn weg naar ons.
Toen Nelu zijn verhaal vertelde, was onze oprichter, Dana, zo geraakt door Nelu’s liefde voor deze hond en hoe hij de wil van de hond om te leven beschreef, dat ze meteen aan de naam Romeo dacht.
We vroegen Nelu of hij akkoord ging met de naam, en dat was hij.

MISBRUIK OF VREEMD ONGEVAL?

Het is onduidelijk hoe Romeo in deze toestand belandde, maar gezien hoe strak de draden om zijn geklemd zaten, lijkt het opzettelijk. Omdat er echter geen getuigen naar voren zijn gekomen, is dit slechts speculatie, en een gek ongeluk kan niet worden uitgesloten.

“Het metaal zat zo diep in zijn huid dat het de bloedsomloop en de adem afsneed. Hij heeft veel bloed verloren. Het was erg strak gewikkeld. Ik ben verbaasd dat hij nog leeft en ademt!”

– ROLDA dierenarts –

Het is hartverscheurend om je voor te stellen dat Romeo alleen en in stilte leed. Hij kon niet blaffen om hulp. Hij kon niet eens janken. Alles wat hij kon doen was hopen en vechten, zodat iemand hem kon redden voordat hij zijn laatste adem uitblies.

ROMEO IS GEEN MINNAAR… HIJ IS EEN VECHTER! (EN EEN MINNAAR)

Iedereen was onder de indruk van Romeo’s kracht, moed, vastberadenheid en geduld. Hij had een ijzeren wil die we allemaal zouden willen hebben. Hij legde zijn vertrouwen in Nelu en de dierenarts omdat hij gered wilde worden.

Romeo was slechts enkele uren verwijderd van de dood en dat wist hij. We zagen het in zijn ogen – ze zeiden: “Haast je alsjeblieft, ik wil niet dood!”

NELU’S LIEFDE VOOR ROMEO. ROMEO’S LIEFDE VOOR HET LEVEN.

Terwijl Romeo in een operatie was, vertelde Nelu verhalen over andere zwerfhonden die hij in het dorp tegenkwam en zei dat hij nog nooit een hond in Romeo’s toestand had gezien. Hij zei dat hij geschrokken en bang was maar aarzelde niet om te helpen. Hij raakte in paniek nadat hij was afgekeurd door de dierenarts omdat hij vond dat Romeo bijna geen tijd meer had, maar zei dat hij kalm bleef, in Romeo’s belang.

Nelu waardeert Romeo’s veerkracht voor zijn zelfbehoud.
Na een lange stilte vroeg Nelu of we hem konden helpen Romeo te adopteren. Hij legde zijn leefsituatie uit en geloofde dat hij met een beetje steun een goede verzorger kon zijn. Hij zei dat hij zich beschaamd voelde en zich schaamde om dit te vragen nadat we hem al hadden geholpen om Romeo de operatie te laten krijgen, maar hij moest een gok nemen omdat hij echt verliefd op hem werd.

Hoe konden we nee zeggen?
We wilden deze liefde, deze band, deze vriendschap niet opbreken. Dus vertelden we Nelu dat ROLDA geweldige supporters heeft die altijd bereid zijn te helpen wanneer ze kunnen, en dat we contact met hen zouden opnemen om hem te helpen Romeo’s pleegouder te worden.

FOSTER, VRIENDSCHAP EN FRISSE LUCHT

Onze supporters hielpen ons genoeg geld bijeen te brengen om de kosten van Romeo’s operatie, rehabilitatie, nazorg, medicijnen en follow-upafspraken te dekken.

Nelu heeft Romeo kunnen adopteren dankzij de sympathie en vrijgevigheid van de mensen die in ons werk geloven. Keer op keer lezen ROLDA-aanhangers over de dieren die we redden en ze dragen altijd bij om ons te helpen meer levens te redden.

Deze keer hielpen ze Romeo niet alleen om de operatie en behandeling die hij nodig had te krijgen, ze gaven ook een medeliefhebber, Nelu, de gelegenheid om de vriend te adopteren waarvan hij wist dat hij die moest vinden.

Vandaag ademt Romeo zonder enige pijn frisse lucht in. Hij vertoont nog steeds sporen van emotioneel trauma, maar Nelu helpt hem dag voor dag een stapje verder.

Het enige dat Romeo’s adem nu wegneemt is Nelu’s toewijding.
Op vriendschap.

“Nelu is echt speciaal, hij is empatisch en absoluut dol op Romeo! Hij sprak over Romeo met zoveel compassie en verdriet dat mijn hart smolt. Toen Nelu vroeg of hij hem kon adopteren, twijfelde ik nooit aan zijn oprechtheid. Ik wist dat hij aan deze vriendschap zou werken en koesteren zodat die eeuwig kan duren, bedankt aan iedereen die deze eeuwige band mogelijk heeft gemaakt!”

– Dana Costin, oprichter van ROLDA –

DANK JE!